Ange nyckelord

Under Nyckelord kan man skriva in nyckelord till varje objekt.

Objektet måste vara öppet i redigeringsläge.

Skriv in nyckelordet i rutan för ord. Om du vill kan du också skriva in ett realnummer i den högra rutan.

Klicka på “Lägg till nyckelord”. Man kan skriva in flera nyckelord på en gång. Skriv dem i rutan, separerade med kommatecken. När du är klar, klicka på “Lägg till nyckelord”. Om nyckelordet redan finns i databasen så kommer du får förslag när man börjar skriva det i Ord: raden.

När du sedan lagt till ett nyckelord så hamnar de under, se bild nedan. Vill man ta bort ett nyckelord klickar man på papperskorgen som finns till höger om ordet. Ändringarna för att lägga till eller ta bort nyckelord träder inte i kraft förrän man sparat objektet.

Alla nyckelord hamnar i en nyckelordslista. Klicka på Nyckelord i menyn till vänster så kan du se databasens samtliga nyckelord. Se stycket “Administrera nyckelord” för att se hur denna funktion fungerar.

Administrera nyckelord

För att administrera nyckelord går man till Nyckelord i vänstermenyn. Här kan man söka bland befintliga nyckelord, ta bort och ändra namn.

Genom att välja Posttyper och sedan Objekt så kommer antalet som står till höger om nyckelordet bli en klickbar länk. Då kan man titta på alla objekt som har just de nyckelordet.

Det går även att söka reda på flera nyckelord och markera dessa, då kan man välja att slå ihop eller ta bort de som markerats. Alla resultat väljs ovanför Namn kolumnen.

Blev du hjälpt av denna artikel? Ja Nej